П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНа Одещині виготовлятимуть вино з унікальних автохтонних сортів винограду

На Одещині виготовлятимуть вино з унікальних автохтонних сортів винограду

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні зареєстровано ще одну захищену географічну назву для вина із Болградського району Одеської області. Захищене значення географічного походження отримали сорти винограду селекції Національного наукового центру «Інститут виноградарства та виноробства ім. В.Є.Таїрова».

Про це йдеться у прес-релізі Національної академії аграрних наук України.

Червоне та біле вина з географічною вказівкою “Ялпуг” можна буде виготовляти у Болградському районі Одеської області з винограду сорту “Сухолиманський білий” та “Одеський чорний”.

“Найунікальніше поєднання безсарабського степу, яскравого південного сонця та близького розташування озера Ялпуг, що істотно впливає на мікроклімат місцевості, в якій дозріває виноград, дозволили отримати ексклюзивні локальні українські вина”, – наголошують вчені.

Сухолиманський білий та Одеський чорний є унікальними автохтонними сортами винограду, тому вина з них – справжня знахідка для любителів локальних вин і не лише, додали в НААН.

У липні минулого року Міністерство економіки погодило специфікації для восьми товарів, для яких буде зареєстровано географічні вказівки, у тому числі вина з назвою місця походження Ялпуг.

Читайте також:

Джерело: Аграрії разом

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні