Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачВибираємо модульний диван: на що звернути увагу?

Вибираємо модульний диван: на що звернути увагу?

Этот материал также доступен на русском языке
Важко уявити будинок чи квартиру без затишного м'якого дивана, розташувавшись на якому можна із задоволенням подивитися цікавий фільм або перечитати улюблену книгу. Особливо якщо йдеться про диван-трансформери, з яких швидко і легко можна створити нові елементи меблів, змінивши інтер'єр до невпізнання.

Модульні дивани бувають двох видів

Модульні дивани конструкції не поступаються у зручності звичним нам диванам-книжкам або диванам-акордеонам, що стали класикою. Перш ніж модульний диван купити та привезти додому, необхідно знати, що такі системи бувають двох видів: система-трансформер та система-секція.

  1. Система-трансформер дозволяє легко змінити диван і зробити його зручнішим та комфортнішим. У трансформері елементи кріпляться один до одного за допомогою звичайних липучок або просто зсуваються один до одного, створюючи єдину конструкцію. Але при цьому будь-якої миті без додаткових підручних інструментів можна легко створити нові елементи меблів у будинку, роз’єднавши конструкцію на зручніші елементи.
  2. Система-секція побудована інакше. Такі модульні дивани збираються на меблевій фабриці в єдину конструкцію. Як правило, вони розраховані на стаціонарну установку, але при цьому можна в разі потреби розібрати диван на окремі блоки.

Чому вигідно придбати модульну систему, а не класичний диван?

Найголовніша відмінність модульної системи від звичайного дивана – це відсутність заданих параметрів. Звичайний диван – це меблі, що мають певний розмір і габарити, які не можна змінити. Модульна конструкція, навпаки, дозволяє вибрати розмір, габарити та функціонал (додати пуфи, столики та інші необхідні елементи). З її допомогою можна легко змінювати в кімнаті розташування меблів, наприклад, з одного дивана можна створити кілька диванних конструкцій меншого розміру або зробити кутовий диван, якщо дозволяє розмір кімнати. За допомогою додаткових секцій можна збільшити розмір меблів і за необхідності зменшити. Завдяки різним формам модульні меблі легко поєднуються з будь-яким інтер’єром.

На що звернути увагу при покупці модульного дивана?

Найчастіше купуючи нові меблі, ми звертаємо увагу на зовнішній вигляд, а також якість та колір оббивки. Але при виборі модульного дивана, крім згаданих критеріїв, слід звернути увагу на:

  1. Тип конструкції. Потрібно точно визначитися, яка конструкція ідеально впишеться в інтер’єр: секційна або трансформована.
  2. Наявність спального місця. Не всі модульні дивани оснащені спальним місцем, тому, якщо це важливо, слід уточнити це питання при покупці.
  3. Якість наповнювача. На перший погляд, здається, що цей критерій не такий уже й важливий, але насправді це не так. Адже від якості наповнювача залежить зручність у використанні та термін служби дивана.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні