Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаСелекціонери представили два сорти винограду, які ідеально підходять для виготовлення вина

Селекціонери представили два сорти винограду, які ідеально підходять для виготовлення вина

Этот материал также доступен на русском языке
Ці сорти вже були прийняті на голосуванні Генеральної асамблеї виноробів минулого тижня, але остаточне схвалення має дати національний орган (INAO) і лише після цього можна починати висаджувати врожай 2022/2023.

Про це повідомляє winencsy.com.

Petit Manseng – білий сорт винограду, з якого виробляють вино найвищої якості серед усіх сортів винограду сімейства Мансенг. Свою назву він отримав через дрібні ягід та низьку врожайність, і зазвичай з нього виготовляють вина пізнього збору замість ботритизованих. В основному висаджується на південному заході Франції і зараз стає все більш популярним у Сполучених Штатах та Австралії.

Liliorila – це сорт, створений П’єром Марселем Дюркетті у Бордо у 1956 році. Це помісь бароко та шардоне, а на півдні Франції посаджено лише кілька гектарів. З нього виробляють вино з гарним смаком та структурою з інтенсивним фруктовим ароматом, хоча воно напівсолодке та має 10-11,5% оборотів. Це виноград для солодкого ботритизованого вина.

Можливо, через зміну клімату ці сорти найближчим часом з’являться і в Україні, і наші винороби зможуть створювати більше солодких вин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні