Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯкщо хочете зібрати гігантські плоди болгарського перцю, не садіть з ним ці...

Якщо хочете зібрати гігантські плоди болгарського перцю, не садіть з ним ці рослини поруч

Этот материал также доступен на русском языке
Болгарський перець – це популярна культура на наших городах. Але не всі знають, що для збирання великих та м'ясистих плодів потрібно вибрати не тільки правильний сорт, а й врахувати обов'язкові моменти, які допоможуть зібрати рекордний урожай.

Вся справа у правильних сусідах. Багато овочівників навіть не замислюються про те, що є рослини, які здатні суттєво скоротити врожай перцю.

Раніше ми розповідали, що потрібно додати під час посадки перцю  для гарного врожаю.

Де на грядці найкраще місце для перцю

Щоб перець добре ріс і плодоносив, вибирайте грядку, де немає тіні, протягів, також ця ділянка повинна бути захищена від вітру.

Які рослини не можна садити поруч із перцем

Існує безліч рослин, які не рекомендується садити поряд з перцем, тому що їхнє сусідство може негативно позначитися на врожаї.

Помідори. Помідори і перець є близькими родичами і обоє хворіють на ті самі захворювання. Їхнє сусідство може сприяти передачі інфекцій та шкідливих комах, що призведе до зменшення врожаю обох рослин.

Картопля. Картопля також є членом сім’ї пасльонових, яка включає і перець. Висадка цих рослин поруч може призвести до поширення хвороб, таких як фітофтороз та альтернаріоз, що негативно позначиться на врожаї.

Баклажани. Баклажани також часто не поєднують з перцем, оскільки вони мають схожі вимоги до ґрунту та умов вирощування, що може призвести до конкуренції за поживні речовини та вологу.

Хорошими сусідами для перцю будуть кабачки, часник, цибуля, морква, капуста.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні