Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія"Найледачіші" хачапурі: для приготування знадобиться всього 10 хвилин

“Найледачіші” хачапурі: для приготування знадобиться всього 10 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати улюблену страву грузинської кухні можна просто і швидко – для цього потрібно взяти сім інгредієнтів та сковороду.

Любите грузинську кухню, але лінуйтеся часто готувати улюблені страви? Вирішення проблеми є! Потрібно лише вибирати “ледачі” рецепти всіма відомих страв — і насолоджуватися ними хоч щодня!

Сьогодні готуємо “ледачі хачапурі” на кефірі всього за 10 хвилин!

Раніше ми розповідали, як приготувати “Медовик” за 12 хвилин.

Інгредієнти (на 7 штук):

  • кефір — 350 мл;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • сода — 1 ч. л. без гірки;
  • молоко — 150 мл;
  • яйця — 2 шт.; сир (бринза, сулугуні або моцарела) — 250 г;
  • борошно — 220-250 г.

Приготування:

  1. У кефір додати сіль, соду, перемішати, щоб сода вступила в реакцію з кефіром.
  2. Додати яйця, молоко та збити все віночком.
  3. Додати сир, натертий на великій тертці, перемішати і всипати борошно. Тісто має вийти густуватим, в’язким, повільно сповзати з лопатки.
  4. Сковороду змастити олією. Ложкою викласти тісто, розрівняти по сковороді і посмажити хачапурі з двох сторін до золотистого кольору (з кожного боку приблизно по 5 хвилин, під кришкою, на маленькому вогні). Повинно вийде 7 штук діаметром 20 см.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія не менше 7800 гривень: кому в Україні встановлені такі виплати

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні