Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні можуть запровадити кримінальну відповідальність за незаконні надбудови

В Україні можуть запровадити кримінальну відповідальність за незаконні надбудови

Этот материал также доступен на русском языке
Наразі повним ходом готується реформа містобудування. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, що за незаконні надбудови для генпідрядників, архітекторів та інженерів можуть запровадити кримінальну відповідальність.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону .

Так, згідно з реформою, забудовник має декларувати поверховість будівлі до початку будівництва. Якщо в процесі будівництва будуть виявлені зайві поверхи, які не були задекларовані, то винуватцям загрожуватиме кримінальне покарання.

Як зазначив Чернишов, про це йдеться у ключовому законопроєкті реформи містобудування.

– В основі реформи містобудування та контролю лежать дві фундаментальні речі. Це, у певному сенсі, лібералізація прав забудовників. Вона дозволить стимулювати будівництво та розвиток цивілізованого бізнесу. На іншій вазі криміналізація та посилення адміністративної відповідальності за порушення. Ми будемо займати дуже жорстку позицію, – сказав міністр.

У вересні 2021 року було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та створено новий цифровізований орган з відмінною структурою, повноваженнями та принципами роботи – Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАМ).

– У нас є три запобіжники чи страховки – це нові люди, які поділяють цивілізовані принципи роботи, нова структура, побудована на цифровій системі, яка унеможливлює прояв корупції, а також постійна робота з антикорупційними органами, – наголосив голова Мінрегіону.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні