Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе переварити квасолю?

Що допоможе переварити квасолю?

Этот материал также доступен на русском языке
При вживанні бобових – квасоля, горох, сочевиця, нут – організм отримує різноманітні корисні мікроелементи та вітаміни, якими можна неабияк запастися без ризику набрати зайву вагу. При цьому такий рослинний продукт має свої недоліки, пов'язані з травленням.

Що допоможе переварити квасолю?

Відповідає лікар-гастроентеролог Олексій Буєверов:

«Квасоля, горох і багато які інші бобові продукти часто викликають метеоризм – відчуття накопичення газів у порожнини кишечника.

Насамперед це пов’язано з тим, що в них багато клітковини, яка не перетравлюється ферментами нашого травного тракту. Бактерії ж, що є в ньому, її розщеплюють, при цьому виділяється багато газів.

Часто запитують, чи можна запобігти цьому за допомогою ферментних препаратів. Більшість таких ліків містять ферменти, за допомогою яких перетравлюються білки, жири і звичайні вуглеводи, але не клітковина.

Для цього краще вибрати ліки, в яких є фермент геміцелюлоза («Фестал», «Ензістал»). Можуть допомогти і засоби із симетиконом (наприклад, «Еспумізан») – ця речовина є піногасником і зменшує метеоризм. Крім того, симетикон іноді включають до складу деяких ферментних препаратів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні