П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому при болях у попереку треба вчасно звертатися до лікаря?

Чому при болях у попереку треба вчасно звертатися до лікаря?

Этот материал также доступен на русском языке
Біль у спині - це важливий сигнал від вашого організму, що в ньому є якась патологія. Якщо ви відчуваєте гострий або постійний біль – це можна вважати приводом звернутися до лікаря. Причиною болю в спині може служити безліч факторів.

Запитання читачки:

– Мій батько майже два місяці лікував у районній лікарні загострення радикуліту, а річ була у грижі поперекового відділу хребта. Папу прооперували в обласній лікарні, але він досі тягне ногу, з труднощами ходить в туалет. Часто до вас звертаються пацієнти із запущеними грижами?

Відповідає ортопед-травматолог Яків Фіщенко:

– Нерідко. Не втомлююся повторювати: треба вчасно приходити до лікаря. Тоді можна допомогти без операції. Буває так: грижа турбує, а потім біль раптово минає, але вже повисла стопа. На жаль, це не є показанням до операції, адже вважається необоротним явищем. Хоча практика показує, що після операції у деяких пацієнтів відбувається часткове відновлення.

– Я боюся, що такі ж проблеми зі спиною будуть у мене, а потім у мого сина…

– Не можу стверджувати, що схильність до утворення гриж передається спадково. Можливо, генетично успадковуються особливості сполучної тканини.

За матеріалами fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні