Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на понеділок, 5 грудня: що на нас чекає?

Магнітні бурі в Україні на понеділок, 5 грудня: що на нас чекає?

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі та хто може постраждати?

У понеділок, 5 грудня, суттєвих магнітних бур не очікується. Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися два спалахи класу В, один спалах класу С і один спалах класу М1,29.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,29 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що у понеділок геомагнітне поле буде спокійним. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів класу М.

Сонячна активність на 5 грудня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 25%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 5%
Кількість сонячних плям – 26.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Чому з роками збільшується значення магнітних бур?

На жаль, значення магнітних бур збільшується з роками через розростання та розвитку техносфери Землі. Чим більше ми впроваджуємо супутникові технології і чим довше ми робимо лінії електропередач, тим більшим є вплив магнітних бур для Землі.

Якщо для здорових людей магнітні бурі не є особливою небезпекою і можуть викликати у таких осіб лише сонливість або зниження працездатності, то для метеозалежних людей і людей, які страждають на хронічні захворювання, таке погодне явище може завдати чимало клопоту і викликати різке погіршення здоров’я.

Жертвами магнітних бур можуть стати ті, хто має проблеми серцево-судинного характеру, можливі стрибки тиску, тахікардія, головний біль та загальне нездужання.

Люди, які стосуються групи осіб із підвищеною емоційністю, також потрапляють під вплив магнітних бур. Для них матимуть місце перепади настрою та сильна збудливість, що може спричинити необґрунтовані суперечки та зіпсувати стосунки з оточуючими.

Джерело: Метеоролог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні