Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк зняти біль голови без таблеток: 10 дієвих способів

Як зняти біль голови без таблеток: 10 дієвих способів

Этот материал также доступен на русском языке
Зняти головний біль можна лише за 15-20 хвилин без медикаментів. Пропонуємо спробувати найдієвіші методи.

Головний біль може dbybryenb раптово і зруйнувати всі плани. Можна прийняти таблетку, але це не єдиний спосіб.

Головного болю можна позбутися і не медикаментозно. Для цього є цілих десять дієвих та безпечних методів.

Раніше ми розповідали, як легко зняти біль у попереку за методом японського лікаря.

Здоровий сон

Одними з найпоширеніших причин головного болю є перевтома та недосипання. У цьому разі найдієвіший спосіб позбутися больових відчуттів — виспатися. На час сну бажано відкрити кватирку або попередньо провітрити приміщення, щоб покращити мозковий кровообіг.

Самомасаж

Масаж також є ефективним способом боротьби з головним болем. Його потрібно починати з чола і рухатися у бік потилиці, після чого перейти до вух і шиї. Ароматерапія Добре розслаблює і знімає головний біль аромат лаванди — це можуть бути свіжі квіти або сухоцвіти, а також ефірна олія. Крім лавандової олії, ефективна проти головного болю й м’ятна. Її можна втирати в шкіру голови протягом 10 хвилин або розігріти в аромалампі.

Свіже повітря

Свіже повітря чудово допомагає боротися з головним болем. Тому можна просто відкрити вікна ширше, посидіти на балконі чи ґанку. А ще краще – прогулятися.

Тепла ванна

Тепла вода відмінно знімає спазми та напругу. Додайте у ванну сік лимона, морську сіль, лаванду, ефірну олію м’яти або майорана — і ефект від водних процедур буде ще кращим.

Холодний компрес

З головним болем можна боротися і “холодним методом”. Холодний компрес допоможе звузити кровоносні судини, зменшуючи тим самим біль. Кілька кубиків льоду оберніть у рушник і утримуйте його з боків голови та на шиї протягом 10-15 хвилин.

Негазована вода

Причиною головного болю може бути недостатня кількість рідини в організмі. У цьому випадку зняти болючі відчуття допоможе склянку негазованої води.

Гаряча їжа

Нерегулярне харчування може призвести до головного болю, оскільки позначається на рівні глюкози у крові. У цьому разі потрібно з’їсти щось гаряче – наприклад, кашу чи суп.

“Тиха година”

Іноді, щоб позбавитися болю, достатньо трохи тиші. Влаштуйте собі “тиху годину” — полежте протягом 10-15 хвилин у повній тиші, обов’язково заплющивши очі.

Музика

Зменшити головний біль допоможе і ніжна та тиха музика. Розташуйтеся зручніше та слухайте її протягом 15-20 хвилин – цього має бути достатньо для зниження больових відчуттів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія не менше 7800 гривень: кому в Україні встановлені такі виплати

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті