Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт шашлику, який підірвав інтернет: найніжніше м'ясо - і все завдяки секретному...

Рецепт шашлику, який підірвав інтернет: найніжніше м’ясо – і все завдяки секретному маринаду

Этот материал также доступен на русском языке
Шашлик – це обов'язкова страва не лише на травневі свята. Його можна приготувати на день народження, на річницю весілля та просто за настроєм. Сьогодні розкриваємо секрет правильного маринаду, що вже встиг стати популярним на просторах інтернету.

Раніше ми розповідали, як замаринувати м’ясо за 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • шия свиняча – 1 кг;
  • цибуля – 150 г;
  • кефір – 125 мл;
  • сода – 1/4 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л. з гіркою;
  • перець чорний мелений – 1/4 ч. л. з гіркою;
  • спеція для шашлику – 1/2 ч. л.

 

Приготування:

  1. М’ясо наріжте порційними шматочками. Цибулю наріжте півкільцями.
  2. Візьміть глибоку миску, влийте кефір, додайте соду, перемішайте, щоб пішла реакція. Додайте м’ясо, сіль, перець. Зверху цибулю, її потрібно добре перем’яти руками, щоб вона пустила сік.
  3. Далі м’ясо потрібно хвилин 5 вимішувати, щоб усі інгредієнти між собою з’єдналися.
  4. Можна залишити м’ясо маринуватися на 2-3 години, але краще нехай постоїть у холодильнику ніч, чим довше маринується м’ясо, тим краще.

Нове на сайті