Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ жодному разі не зберігайте хліб у холодильнику: у чому небезпека

У жодному разі не зберігайте хліб у холодильнику: у чому небезпека

Этот материал также доступен на русском языке
Як правильно зберігати хліб, щоб він довше зберігав смакові якості та не шкодив здоров'ю.

Багато сімей зберігають хліб у холодильнику, тому що вважають, що так він довше залишається свіжим. Однак, це зовсім не так. Зберігання хліба в холодильнику не тільки негативно позначається на його смакових якостях, але й може нашкодити здоров’ю.

Раніше ми розповідали, чому не можна пити гарячий чай.

Через низьку температуру в холодильнику хліб дуже швидко втрачає смакові якості та корисні властивості. І саме в умовах низьких температур хліб черствіє найшвидше.

Крім того, якщо у вас вдома холодильник без технології No Frost, хліб може запліснявіти. І вживання такого хліба може бути небезпечним для здоров’я.

Як правильно зберігати хліб

Після розпакування хліб найкраще покласти в лляний або бавовняний мішечок, а потім у хлібницю. Хлібниця найкраще захищає хліб від зайвої вологи, впливу світла та повітря. У ній хліб найдовше зберігає свіжість.

Як правильно вибрати хлібницю

Ринок пропонує велику кількість варіантів хлібниць всіх можливих форм та дизайнів з різних матеріалів. Однак краще вибрати хлібницю з вентиляційними отворами.

Важливо також, щоб легко відкривалася.

Варто звернути увагу й на матеріал виготовлення.

Хлібниці з нержавіючої сталі захистять хліб від бактерій – у них хліб не завітриться і не запліснявіє. Також вони не поглинають запахи з навколишнього середовища.

Дерев’яні хлібниці забезпечують оптимальні умови зберігання для хліба та легко вписуються практично у будь-який інтер’єр. Оскільки дерево – пористий матеріал, через який циркулює повітря, у такій хлібниці хліб не запліснявіє, а буде свіжим протягом 5-7 днів.

Можна придивитися і до пластикових хлібниць – їхня головна перевага в порівняно невеликій ціні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Особам з інвалідністю виплатять грошову компенсацію: хто зможе отримати

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті