Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе встигатимете збирати полуницю: обов'язково при поливі додайте у воду цей компонент

Не встигатимете збирати полуницю: обов’язково при поливі додайте у воду цей компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця - це популярна культура, яка росте практично на кожній ділянці. Щоби ягоди були смачними та солодкими, а врожай побив рекорди, потрібно провести правильний полив.

Полуниця дуже любить полив, але якщо ви додасте у воду одну популярну речовину, яка є на кожній дачі та присадибній ділянці, то результат вас приємно здивує та порадує.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб полуниця була великою.

І цей секретний компонент – деревна зола.

Чим корисна для рослин деревна зола

Деревна зола містить безліч корисних елементів, таких як калій, фосфор, кальцій, магній та інші мікроелементи, які необхідні для здорового росту та розвитку полуниці. Підживлення деревною золою сприяє поліпшенню ґрунту, підвищенню його родючості, зміцненню імунітету рослин, збільшенню врожайності та покращенню смакових якостей плодів. Деревна зола також має властивості захисту від деяких хвороб та шкідників. Але важливо пам’ятати, що підживлення деревною золою слід проводити з обережністю, щоб уникнути перезволоження ґрунту та надмірної кількості солей, що може бути шкідливим для рослин.

Як правильно поливати полуницю настоєм із золи

Провести такий полив потрібно під час цвітіння та утворення ягід. Підживлення дуже необхідне для формування плодів.

Візьміть 200 г золи, розчиніть її в 1 літрі гарячої води.

Потім розведіть у 10-літровому відрі з 9 л чистою води. Перед підживленням кущі трохи полийте звичайною водою, а потім використовуйте отриманий розчин. Під кожний кущ потрібно вилити по 1 л розчину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні