Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо дуже смачну пісну страву - цвітну капусту в спеціях з картоплею

Готуємо дуже смачну пісну страву – цвітну капусту в спеціях з картоплею

Этот материал также доступен на русском языке
Часто виникає запитання — як урізноманітнити пісне меню? Пропонуємо простий рецепт дуже смачної страви.

Триває Великий піст. І урізноманітнити меню тим, хто його дотримується, часом буває складно. Пропонуємо приготувати дуже смачну пісну страву, яка збагатить ваш передвеликодній стіл — цвітну капусту в спеціях з картоплею.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший яблучний пиріг без яєць, молока та вершкового масла.

Інгредієнти

  • цвітна капуста – 800 г;
  • картопля – 600 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • лимон – 1 штука;
  • рослинна олія – 5 столових ложок;
  • сіль –на власний смак;
  • каєнський перець – чверть чайної ложки;
  • тертий імбир – дві чайні ложки;
  • мелений коріандр – половина чайної ложки;
  • куркума – чверть чайної ложки;
  • вода – 100 г.

Приготування

  1. Розділіть цвітну капусту на суцвіття.
  2. Додайте до капусти нарізану кубиками картоплю, трохи рослинної олії та чверть чайної ложки солі. Усе ретельно перемішайте та відправте на сковорідку. Овочі смажте на невеликому вогні близько 20 хвилин, щоб капуста та картопля стали м’якими.
  3. В іншій сковороді (краще глибокій) розігрійте трохи олії і додайте нарізану кубиками цибулю, подрібнений часник та імбир. Обсмажте їх, помішуючи, на середньому вогні, поки цибуля не набуде золотистого відтінку (приблизно 5-10 хвилин). Додайте лимонний сік, коріандр, куркуму, каєнський перець і дрібку солі — помішуйте на середньому вогні ще 2-3 хвилини.
  4. Додайте воду та смажені овочі. Готуйте із закритою кришкою близько 5 хвилин, зрідка помішуючи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія не менше 7800 гривень: кому в Україні встановлені такі виплати

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті