П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яБританські вчені назвали найкращі продукти для профілактики раку

Британські вчені назвали найкращі продукти для профілактики раку

Этот материал также доступен на русском языке
Є продукти харчування, які шкодять організму, провокуючи хвороби, а є такі, які допомагають зберегти здоров'я. Вчені з Університету Ньюкасла у Великій Британії дійшли несподіваного висновку.

Так, після багаторічних ретельних досліджень вони з’ясували, що вживання незрілого зеленого банана, що містить велику кількість харчових волокон, забезпечує профілактику пухлин.

Виявляється, вживання продуктів із високим вмістом стійких волокон запобігає розвитку злоякісних новоутворень. Наприклад, цей ефект можна отримати за рахунок регулярного вживання бананів, але тільки в тому випадку, якщо вони зелені.

У ході експериментів його автори давали людям із високим спадковим ризиком раку продукти харчування, що містять максимум стійких волокон. Найбільше їх якраз у незрілих фруктах. Це харчування зменшило ризик деяких форм раку на понад 50%.

Стійкі волокна є формою вуглеводів, яких досить багато також у геркулесі, пластівцях та бобових.

У дослідженні взяли участь близько тисячі пацієнтів із синдромом Лінча – генетичним станом, який збільшує схильність людини до деяких видів раку. Всім учасникам експерименту давали щоденне дозування стійких волокон у кількості, еквівалентній одному зеленому банану. Тривалість експерименту складала два роки. Хоча ця дієта не знизила ризик пухлин кишечника, можливість злоякісних новоутворень в інших частинах організму була знижена максимум на 60%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як боротися з онкофобією.

Джерело: wworld.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні