Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЖителів двох областей закликають терміново евакуюватися: ЗСУ готує контрнаступ

Жителів двох областей закликають терміново евакуюватися: ЗСУ готує контрнаступ

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які проживають на окупованих Запорізькій та Херсонській областях, мають переїхати до інших регіонів, оскільки на цих південних територіях заплановано контрнаступ ЗСУ.

Про ситуацію в цьому напрямку розповіла в ефірі телемарафону голова Мінреінтеграції Ірина Верещук, пише ZN.ua.

Варто зазначити, що за статистикою, третина громадян з тимчасово окупованих територій не проходять фільтраційні заходи окупантів, а тих, кого вважають небезпечними, забирають “на підвал”.

Це вже не перший подібний заклик цього літа. Наприкінці минулого місяця Ірина Верещук уже закликала виїхати із окупованих районів Херсона. Громадян, як і тоді, закликають і зараз, якщо є можливість і немає інших варіантів – скористатися можливістю виїзду через Крим.

В уряді кажуть, що не каратимуть за використання наданих окупантами фейкових документів, виданих для виїзду через анексований півострів.

Після попадання на територію третіх країн можна буде звернутися за консультацією щодо подальших дій на гарячу лінію за номерами 1548 та 1648, також можна звернутися до консульства на місці. Проблем із перетином кордону з іншими країнами не повинно виникнути навіть за відсутності документів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про реальну ситуацію на фронті станом на ранок 11 липня.

Нове на сайті