Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаКомуналка"Нафтогаз" озвучив ціну на газ для нових клієнтів: скільки доведеться платити

“Нафтогаз” озвучив ціну на газ для нових клієнтів: скільки доведеться платити

Этот материал также доступен на русском языке
Окрім 8,8 млн українських домогосподарств у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях, з 1 травня, заднім Клієнтами «Нафтогазу» стали ще й жителі Києва, Черкас, Тернополя, Лубен та кількох інших міст.

Як повідомила Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», відповідне рішення ухвалив Оператор ДМС України (ОДГТСУ). Йдеться про 1,3 млн колишніх клієнтів ДП ​​«КиївГазЕнерджі», ТОВ «Лубнигаз-Трейдинг», ТОВ «Газ Ресурс Компані», ТОВ «Тернопільміськгаз», ТОВ «Уманьгаз Збут» та ТОВ «Черкасигаз Збут».

У червні їх було переведено до ДК «Нафтогаз України», але платити за газ зазначені споживачі мають нового постачальника, починаючи з травня.

Людей автоматично підключили до річного тарифного плану «Фіксований» із ціною 7,96 грн за кубометр (з ПДВ без вартості транспортування).

«Ми розуміємо, що клієнти цих компаній проводили розрахунок за попередній період із вищезгаданими компаніями, проте, враховуючи рішення ВДТСУ, постачання газу за травень та червень 2022 року здійснював «Нафтогаз», – зазначають у компанії.

Також «Нафтогаз» звертає увагу, що згідно з постановою НКРЕКУ від 30 вересня 2015 р. № 2496 попередні постачальники мали передбачити свою нездатність продовжувати постачання природного газу і заздалегідь (не пізніше ніж через три робочі дні після дня, коли стало відомо про відповідні обставини) повідомити про це всім споживачам.

Нагадаємо, раніше ми розповідали,  за яку комунальну послугу під час війни можна не сплачувати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні