Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДачаОгірки не хворітимуть і дадуть рекордний урожай - що потрібно додати при...

Огірки не хворітимуть і дадуть рекордний урожай – що потрібно додати при поливі у воду

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб огірки добре прижилися і пішли в ріст, потрібно забезпечити їм правильний догляд, який просто неможливий без поливу та підживлення.

Щоб після висадки пророслого насіння огірка у відкритий ґрунт рослини не хворіли, проводять перше підживлення, через 15-20 днів від появи сім’ядольного листя.

Які культури не можна садити поряд з огірками.

У першій фазі до початку плодоношення рослині потрібен азот, наприклад рідкий компост: бочку трамбують зеленою травою, заливають водою і залишають на бродіння протягом 7-10 днів. Літр концентрату розводять у відрі води та вносять по 1 літру розчину під кущ. Якщо є плоди, їх слід зібрати або вживати через добу після внесення розчину. Такі підживлення проводять кожні 10 днів по вологому ґрунту.

Через 21 день від появи сім’ядольного листя, коли на рослині вже є 2-3 справжні листки, починають проводити обробки проти грибкових захворювань з одночасною підгодівлею, наприклад, молочною сироваткою: 3 літри сироватки і 3 літри теплої води. У якості підживлення на 6 літрів розчину додають 12 крапель аптечного йоду. Якщо замість сироватки використовувати молоко, яке одночасно гратиме роль прилипача, то норму йоду потрібно збільшити в 3 рази. Сумішшю щедро обприскують листя. Як і будь-яке обприскування, робити це найкраще ввечері, щоб розчин довше затримався на листі і ввібрався.

Таким розчином можна підгодовувати та обробляти проти грибкових захворювань томати, баклажани, перець, дині та кавуни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні