Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ українців почнуть відбирати землю та паї: коли це станеться і кого...

В українців почнуть відбирати землю та паї: коли це станеться і кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
Хто може втратити право на земельні ділянки і чи можна цьому запобігти.

Уже з 1 січня 2025 року неоформлені землі почнуть передавати у власність місцевим громадам. Якщо власники землі або їхні спадкоємці не оформлять право власності на землю до цієї дати, вважатиметься, що вони відмовилися від земельної ділянки.

Про це нагадав заступник міністра аграрної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

Раніше ми розповідали, що деяким українцям хочуть “поміняти” квартири в обов’язковому порядку.

За його словами, така передача “незаребуваної” земельної ділянки на користь територіальної громади передбачена частиною четвертою та п’ятою статті 13 Закону України “Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)”.

Тому всі українці, які мають сертифікати на земельну частку (пай) і не замінили їх на витяг з Реєстру прав на право власності на земельну ділянку, мають терміново оформити право власності.

Додамо, що Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11150, який дозволяє продовжити терміни оформлення земельних ділянок та паїв ще на три роки (до 2028-го). Однак коли відбудеться розгляд та голосування за законопроєкт у другому читанні, наразі невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні