Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПро які серйозні захворювання може попереджати сухість у роті?

Про які серйозні захворювання може попереджати сухість у роті?

Этот материал также доступен на русском языке
Сухість у роті може свідчити про невеликий обсяг вільної рідини в організмі. В цьому випадку, швидше за все, не розвинена м'язова тканина, а можливо жирова. Тому що м'язи та жир є своєрідним «депо» води в організмі, де вона зберігається і видається за гострої необхідності. Якщо депо малогабаритне, то там майже нічого не зберігатиметься.

Симптом сухості в роті після обіду також можливий після вживання в їжу об’ємної кількості їжі, яка в кишечнику тягне воду з кровоносної системи (що більше з’їли, то більше води потрібно організму на травлення). А в кишечнику вода використовується не тільки для травлення, але і для зволоження слизової оболонки. Тому ефект сухості в роті може виникати через банальну нестачу води в організмі навіть для травлення їжі.

Тому, щоб такий симптом не дошкуляв, щоб води вистачало, медики радять харчуватися часто й невеликими порціями. Обов’язково у першій половині дня вживайте білки тваринного походження. Вони утримують воду в кровоносній системі, коли їх не вистачає, організм швидко втрачає рідину.

Безумовно, потрібно збільшити вживання перших страв – супів, борщів, між трапезами пийте компот. Не нехтуйте цими простими правилами.

Сухість у роті після їжі – це тривожний дзвіночок з приводу того, що перша стадія зневоднення організму вже сталася, кров стає густішою, збільшується навантаження на серце, що призводить до кардіологічних ризиків та серцево-судинних захворювань.

Також сухість у роті може свідчити про цукровий дибет, муковісцидоз, порушення функції щитовидної залози, анемію, кишкові захворювання. Щоб визначити причину, краще звернутися до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо тягне ногу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні