П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо робити, якщо "тягне" ногу?

Що робити, якщо “тягне” ногу?

Этот материал также доступен на русском языке
Люди, які стикаються із запаленням сідничного нерва, нарікають, що їм «тягне» ногу, болить так, що стати на неї не можна. Що це за така хвороба?

Те, що в народі називають запаленням сідничного або стегнового нерва, в медицині називається радикулопатією. Йдеться про патологію нервових корінців. Характерні ознаки – сильні болі в поперековій частині хребта, які за кілька днів мігрують у нижні кінцівки.

Згодом з’являються нові симптоми – наприклад, болить стегно, коліно, передня частина гомілки, ногу важко вирівняти. Таке буває при поразці стегнового нерва.

А про негаразди з сідничним нервом свідчить біль у сідничній ділянці, задній поверхні ноги, підколінної ямки, стопи. Також може виникати відчуття оніміння.

Чому це відбувається? До таких наслідків може призвести переохолодження, у результаті виникає набряк і пережим нерва, підняття важкого предмета, незручне становище під час роботи, скажімо на городі, різке нахилення чи інший рух тулубом.

Люди при цьому роблять компреси, застосовують мазі, що зігрівають, мовляв, від тепла їм стає легше. Такий метод нівелює больовий синдром лише на короткий час, не вирішивши проблеми загалом. Адже причина криється в ділянці попереку: саме там, де пошкодився нерв. Тому не слід займатися самолікуванням. Лише лікар зрозуміє, як правильно допомогти пацієнтові.

Також майте на увазі: іноді біль, сприйнятий як запалення нерва, може бути викликаний іншими захворюваннями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбавитися від ниючого болю в гомілці

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні