Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій у березні: українцям підказали, як дізнатися про свій розмір виплат...

Підвищення пенсій у березні: українцям підказали, як дізнатися про свій розмір виплат після індексації

Этот материал также доступен на русском языке
Кожному пенсіонеру розмір виплат розраховується індивідуально. Сума залежить від стажу та віку конкретного пенсіонера. Щоб не чекати березня, дізнатися про розмір своєї надбавки після індексації можна вже зараз.

Звичайно, точну суму знає лише Пенсійний фонд. Але, якщо врахувати те, що у більшості пенсіонерів пенсія розрахована з урахуванням середньої по країні зарплати в 5426,6 грн, а розмір індексації становитиме 14%, то можна провести нескладний підрахунок.

Припустимо, у умовного пенсіонера є 28 років стажу і зарплата була вдвічі вищою за середню (коефіцієнт 2,0). У такому разі розрахунковий розмір пенсії становить 3038,8 грн. Після надбавки у 14% – пенсія збільшиться на 425,4 грн – до 3 464,2 грн.

Враховуючи те, що у більшості українських пенсіонерів пенсія нижча за середню, їх виплати зростуть приблизно на 135-150 гривень.

Будуть проіндексовані і вікові надбавки пенсіонерам 75+ та 80+, їм додадуть 56 та 70 гривень відповідно.

Також міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що на деяких українців чекає позапланове підвищення пенсії. Це стосується соціальної виплати. Замість нинішніх 1934 грн пенсіонери отримуватимуть 2100 грн.

Читайте також:

Джерело: obozrevatel.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні