Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОдержувачів субсидій чекають нові правила: до чого готуватися українцям?

Одержувачів субсидій чекають нові правила: до чого готуватися українцям?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні хочуть запровадити сімейне оподаткування, яке передбачає збільшення кількості податків, а також призведе до скорочення чисельності одержувачів субсидії.

Зареєстрований законопроєкт 6539 передбачає запровадження в Україні поняття “домоекономіка” та встановлює практику подання “сімейних” податкових декларацій. На сьогоднішній день влада цю процедуру позиціонує як добровільну, але для одержувачів соціальних виплат щорічне декларування доходів може стати обов’язковим.

Що ховається під поняттям «домоволодіння»? Насамперед це означає «особу або сукупність осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, забезпечують себе всім необхідним для життєдіяльності, ведуть спільне господарство, повністю або частково об’єднують і витрачають кошти». Це можуть бути і родичі, і просто співмешканці.

Згідно з новим законопроєктом, ці люди можуть займатися будь-яким легальним видом бізнесу без набуття статусу фізособи-підприємця (ФОП) та запровадження для них загального декларування доходів.

Незважаючи на те, що це планується нібито на добровільних засадах, у документі вказано маленьку деталь. Усі отримувачі соціальних пільг від держави, зокрема й субсидії, повинні щороку подавати податкову декларацію. Винятки становитимуть лише пенсіонери та студенти.

Водночас у домогосподарства виникають і обов’язки перед державою. Якщо у сім’ї хтось отримує так звані соціальні трансферти, до яких належить будь-яка допомога від держави, зокрема субсидії та пільги, то такому домогосподарству доведеться подавати щорічну податкову декларацію.

Крім того, цей закон підсумовує як доходи всіх членів сім’ї, так і їхні борги, а це означає, що чиїсь невиконані зобов’язання можуть лягти на плечі домогосподарства.

Читайте також:

Джерело: apostrophe.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні