П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк самостійно дізнатися про нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги?

Як самостійно дізнатися про нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги?

Этот материал также доступен на русском языке
Субсидія розраховується автоматично. Для її розрахунку використовуються дані про доходи, вартість комунальних послуг, склад зареєстрованих в житловому приміщенні. Структурні підрозділи з соціального захисту населення отримують цю інформацію від Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, надавачів послуг, органів місцевого самоврядування.

Людина може самостійно перевірити, якою буде сума нарахованої субсидії.

Як це зробити розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Існує два способи дізнатися про нарахування субсидії. По-перше, структурний підрозділ соціального захисту населення повинен повідомити особу про те, яке рішення було прийнято за його заявою: субсидія була призначена або відхилена. Повідомити особу про це повинні протягом трьох днів з дня прийняття рішення.

По-друге, людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена їй субсидія згідно з Єдиним державним реєстром отримувачів житлових субсидій. Він знаходиться у відкритому доступі за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua.

Реєстр шукається за адресою. Ви можете побачити, чи призначена субсидія, на який термін, які суми щомісячних нарахувань. Інформація оновлюється один раз на місяць – на початку поточного місяця за попередній місяць.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні