П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперт розповів, на скільки подорожчає хліб і коли чекати найвищих цін

Експерт розповів, на скільки подорожчає хліб і коли чекати найвищих цін

Этот материал также доступен на русском языке
У цьому сезоні був зібраний рекордний урожай зернових, але, незважаючи на це, в Україні спостерігається гострий дефіцит якісної пшениці. Тому експерти попереджають, що підвищення цін слід очікувати вже навесні.

В Україні не вистачає якісного борошна для хлібобулочних виробів. Все це вплине на ціну для кінцевого споживача.

Про це заявив голова Спілки українського селянства Іван Томич.

За словами експерта, зараз проблема в пшениці 2-3 класа першої групи. Навіть при зростанні ціни якість хліба погіршиться. Зараз ціна на сировину на хліб нижча, ніж кілька тижнів тому. Але з середини січня варто очікувати чергового подорожчання. Подальша ситуація з цінами на сировину повністю залежить від стану озимих культур. На даний момент тільки чверть всіх посівів високо цінується. А це означає, що якісна сировина знову подорожчає.

За прогнозами Івана Томича, вартість хліба до вересня 2022 року зросте приблизно на 35%. Як пояснює експерт, на зерно припадає лише половина вартості буханки хліба, друга частина – це зарплата працівників, податки, енергетика, інфраструктура та інші витрати.

Іван Томич стверджує, що пікової вартості хліба слід очікувати в березні-квітні 2022 року.

До кінця жнив вартість хліба і макаронних виробів буде значно вище. Зараз на державному рівні немає програм зниження ціни на хліб як основного продукта. Отже, до вересня вартість хлібобулочних виробів буде рекордно високою.

Читайте також:

Джерело: gsminfo.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні