П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВам помилково поповнили рахунок мобільного телефону: перевіряйте!

Вам помилково поповнили рахунок мобільного телефону: перевіряйте!

Этот материал также доступен на русском языке
Помилковий переказ - це проста і досить поширена шахрайська схема. Якщо шахраю здається, що його співрозмовник вагається, він починає тиснути на емоції, волає до жалю, співчуття та справедливості.

На ваш мобільний телефон надходить SMS з незнайомого номера мобільного телефону, що ваш мобільний рахунок поповнений на певну суму.

Після чого вам дзвонять і просять повернути гроші на банківський рахунок або номер мобільного телефону, оскільки помилково ввели не той номер.

SMS-повідомлення про поповнення рахунку може надходити лише з номера оператора

У Міністерстві юстиції попереджають, що SMS-повідомлення про поповнення рахунку може надходити лише з номера вашого оператора мобільного зв’язку (як правило, вони відповідно позначені: наприклад Kyivstar, Vodafone).

Сьогодні мобільні оператори дають можливість повернути помилково перераховані на чужий рахунок гроші. Щоправда, якщо це велика сума, доведеться звертатися до офісу. У будь-якому разі це означає, що якщо хтось справді перекаже вам помилково кошти, він зможе вирішити цю проблему без вашої участі.

Завжди забирайте чек, коли поповнюєте телефонний рахунок через термінал — ним можуть скористатися шахраї, щоб звернутися до оператора і “повернути” ваші гроші собі.

Читайте також: Загубили телефон, вкрали картку: як убезпечити свої гроші?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні