Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКанада і США страждають від негоди: є зниклі безвісти

Канада і США страждають від негоди: є зниклі безвісти

Этот материал также доступен на русском языке
Кілька днів поспіль канадська Британська Колумбія та американський штат Вашингтон страждають від повеней. Потужний шторм залишив без світла десятки тисяч людей і призвів до смерті та зникнення кількох безвісти.

Про це повідомляє The Guardian.

У Канаді та США негода призвела до зсувів та повеней. Королівська канадська кінна поліція повідомила про першу жертву стихії – під час обшуку зсувного місця знайшли тіло жінки. Крім того, слідчі отримали повідомлення про двох зниклих безвісти. Проте правоохоронці вважають, що їх може бути більше.

Порт Ванкувера, найбільший у Канаді, оголосив, що залізничні колії паралізовані через негоду. Це може вплинути на постачання зерна та вугілля.

Також закрили нафтопровід TransMountain, який транспортує 300 тисяч барелів нафти на добу.

 

Ванкувер через негоду фактично залишився відтятим від решти Канади.

В американському штаті Вашингтон майже 50 тисяч людей залишилися без світла. Там сильні дощі спричинили зсуви та повені, що призвело до закриття головної автомагістралі біля кордону з Канадою.

Влада заявила, що на північ від міста Беллінгем одна людина зникла безвісти. Очевидці бачили, що вона у потоках води чіплялася за дерево.

Губернатор Вашингтона Джей Інслі оголосив надзвичайний стан у 14 округах. Він запевнив, що рятувальники за підтримки Національної гвардії координуватимуть ситуацію.

Джерело

Раніше опубліковано: Негода в Україні: випало до 90 см снігу, знеструмлено десятки населених пунктів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні