Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів: за що доведеться платити

В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів: за що доведеться платити

Этот материал также доступен на русском языке
Колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти та доктор педагогічних наук Ігор Лікарчук запропонував запровадити систему штрафів в українських школах.

В українських школах потрібно запровадити штрафи за неналежну поведінку та прогули учнів.

Про це заявив колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти та доктор педагогічних наук Ігор Лікарчук в інтерв’ю OBOZ.UA.

Раніше ми розповідали, що українцям загрожують серйозні штрафи за газ.

За його словами, нинішня ситуація у школах суттєво погіршилася, адже школярі абсолютно не слухаються вчителів та поводяться так, як не має бути у цивілізованому суспільстві. При цьому жодних важелів впливу на учнів у педагогів немає.

Щоб запобігти подальшому погіршенню поведінки учнів, потрібно запровадити систему штрафів. Лікарчук вважає, що адміністративні методи покарання школярів будуть дійовими.

Також екскерівник УЦОЯО стверджує, що штрафи сприятимуть ефективній роботі мотивованих школярів та вчителів, адже їм ніхто не заважатиме.

Окрім штрафів, Лікарчук пропонує позбавляти права на безкоштовне здобуття середньої освіти школярів, які порушують правила поведінки.

Втім, він визнає, що таке навряд чи можливо, оскільки це порушує конституційні права дитини та не знайде підтримки у суспільстві.

Колишній керівник УЦОЯО наголошує, що в законодавстві не вказані терміни здобуття середньої освіти, що теоретично дозволяє усувати школяра від занять на певний час.

Також Лікарчук упевнений, що врегулювати ситуацію законодавчо потрібно негайно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія не менше 7800 гривень: кому в Україні встановлені такі виплати

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті