П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляБадьорий ранок: як зарядитися позитивною енергією?

Бадьорий ранок: як зарядитися позитивною енергією?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб з самого ранку бути бадьорими і чудово почуватися, приділяйте кожен день кілька хвилин простим вправам. Вони поліпшать роботу організму і, як результат, збережуть молодість.

1. Почніть зарядку, лежачи в ліжку

Звичайні позіхання та потягування дуже важливі та корисні. Як не дивно, вони поліпшують кровообіг, після чого м’язова система приходить у тонус. Просто розведіть у боки руки та ноги, витягніть носки і позіхайте собі на втіху.

Так само корисною є дихальна практика. Ще в ліжку, не розплющуючи очей, зробіть глибокий вдих спочатку черевом, а потім грудьми. Потім видихніть усе повітря. Повторіть вправу тричі. Також лежачи на спині, зігніть ноги в колінах. Одна рука має бути на череві, а друга – на грудях. Дихати потрібно повільно й рівномірно, поступово притискаючи тіло руками. При вдиху мають розправлятися груди, а при видиху – випинатися черево. Зробіть так кілька разів.

2. Побавте себе масажем обличчя і тіла

Ніколи раптово не вставайте з ліжка. Спочатку сядьте на край ліжка, випростайте спину і круговими рухами та щипками почніть масажувати такі зони: мочки вух, обличчя (лоб, щоки, ніс, підборіддя), шию, долоні, пальці рук, ікри, ступні і пальці ніг. Такий масаж підбадьорить, збереже молодість шкіри і спрацює як перша допомога при головному або суглобовому болі.

3. Займіться фізкультурою

зарядка

Щоб голова краще думала після сну, треба поліпшити надходження крові до мозку. В цьому разі корисними будуть звичайні вправи, які ми робили ще в школі.

  • Вправа «ножиці»: лежачи в ліжку, випростайте і трохи підніміть ноги. Почніть схрещувати їх хрест-навхрест, ніби ножиці. Ті ж рухи повторіть з руками.
  • Повороти головою: вправу можна виконувати стоячи або сидячи. Тримаючи спину рівно, виконайте кілька поворотів: кругові – за годинниковою стрілкою і проти неї, вліво – вправо, вгору – вниз. Також покладіть долоню на потилицю і злегка натисніть, опускайте голову донизу, притискаючи підборіддя до грудей. Але жодних різких рухів!
  • Кругові рухи тазом: знову тримаючи спину рівно, кілька хвилин покрутіть тазом у боки і по колу.

Пийте воду

Замість кави або чаю пийте з ранку склянку теплої води. Так організм прокинеться і отримає необхідні життєві сили. Краще це зробити за півгодини до сніданку. Не варто забувати про воду і протягом дня – добова норма води для дорослої людини – 1,5-2 літри. А от сніданок має бути ситним і бажано з каш, хліба та білку (яйця, нежирне м’ясо).

Анастасія Єпур

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні