Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВчені розповіли про користь бурякового соку

Вчені розповіли про користь бурякового соку

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені з Ексетерського університету у Великій Британії після численних досліджень дійшли висновку, що вживання бурякового соку благотворно впливає на судини та мозкову діяльність літніх людей.

Буряк та інші овочі, такі як салат, шпинат і селера, багаті на неорганічні нітрати, які за допомогою бактерій ротової порожнини перетворюються на оксид азоту, який в своєю чергою допомагає регулювати судини і нейромедіацію (хімічні повідомлення в мозку).

У новому дослідженні, проведеному Університетом Ексетера, взяли участь 26 здорових літніх людей. Два десятиденні періоди вони брали добавки: одну з багатим на нітрати соком буряку, а іншу – з безнітратним соком плацебо, який вони пили двічі на день. Після вживання бурякового соку артеріальний тиск знизився в середньому на п’ять пунктів (міліметрів ртутного стовпчика).

– Зберігання здорової оральної мікробіоми в довгостроковій перспективі може уповільнити негативні судинні та когнітивні зміни, пов’язані зі старінням, – зазначила провідна авторка, професорка Енні Ванхатало з Університету Ексетера.

Джерело: Agrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні