Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.
- Забуті рецепти української кухні: шпарагівку готуємо майже цілий рік – смакота.
- Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху.
Соложеники з яблуками
Соложеник – традиційна українська десертна страва. Існує величезна маса різновидів комбінації з різними начинками, починаючи від варення і закінчуючи маком. Яблучна комбінація, крім найніжнішого смаку, ще й виходить дуже ароматною.
Інгредієнти
Яйця курячі – 3 штуки, масло вершкове – 50 грамів, вершки 10% – 50 грамів, борошно – 200 грамів, яблука – 2 штуки, цукор – 200 грамів для тіста і 2 столові ложки для збитих білків, лимонна цедра .
Як готувати?
- Акуратно відокремте білки від жовтків.
- Жовтки розітріть із цукром або збийте міксером.
- Продовжуючи збивати, невеликими порціями введіть розтоплене вершкове масло, вершки, ванільний цукор та лимонну цедру, додайте борошно.
- Тісто має вийти трохи густішим, ніж на млинці.
Вимийте яблука, очистіть, наріжте кубиками і обсмажте у вершковому маслі, щоб вони стали м’якими. Посипте цукровою пудрою і перемішайте.
- Збийте білки з цукром у круту піну.
- Відокремте третину білків і додайте їх у тісто.
- Форму для випікання невеликого діаметру застеліть пергаментом і випікайте в ній коржики завтовшки як оладки.
На готовий коржик викладіть яблучну начинку і накрийте зверху іншим коржом. Загалом в одному соложенику має бути п’ять коржів.
- З усіх боків змастіть соложеники збитими білками і відправте у духовку на 5-10 хвилин, щоб білки стали золотистими.
Замість яблук можна використовувати джем або повидло.