Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗабуті рецепти української кухні: шпарагівку готуємо майже цілий рік - смакота

Забуті рецепти української кухні: шпарагівку готуємо майже цілий рік – смакота

Этот материал также доступен на русском языке
Наша національна кухня багата і різноманітна. І є багато українських страв, рецепти яких незаслужено забуті. Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.

Шпарагівка

Незважаючи на кумедну назву, страва зі шпарагівки, або спаржевої квасолі, дуже ситна і поживна, і в раціоні вона може бути майже цілий рік.

Спаржева квасоля – легкий і поживний овоч, який може бути компонентом для багатьох страв, а також самостійною закускою. Продукт стає дуже ароматним і хрумким, якщо готувати його в панірувальних сухарях. Особливо вона хороша в сезон – так що запишіть собі в блокнотик смачний рецепт.

Інгредієнти

Стручкова квасоля – 500 грамів, помідор – 1 штука, морква – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, сметана – 0,5 склянки, зелень, сіль, перець.

Як готувати?

  • Обріжте хвостики у стручкової квасолі і наріжте її невеликими шматочками.
  • Відваріть протягом 10 хвилин.
  • Натріть моркву, обсмажте її на сковороді і додайте до неї відварену квасолю. Посоліть, поперчіть.
  • Очистіть помідор від шкірки і наріжте кубиками.
  • Подрібніть часник, наріжте зелень.
  • Змішайте помідор, часник та зелень з квасолею та морквою. Залийте сметаною і тушкуйте 10 хвилин.

Подавати шпарагівку можна як гарнір до м’яса або окрему страву.

Нове на сайті