П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗабуті рецепти української кухні: соложеники з яблуками - щоб побалувати коханих смачним...

Забуті рецепти української кухні: соложеники з яблуками – щоб побалувати коханих смачним десертом

Этот материал также доступен на русском языке
Забуті рецепти української кухні в наш час набувають нового життя: вони практичні, недорогі, при приготуванні використовуються екологічні продукти.

Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

 Соложеники з яблуками

Соложеник – традиційна українська десертна страва. Існує величезна маса різновидів комбінації з різними начинками, починаючи від варення і закінчуючи маком. Яблучна комбінація, крім найніжнішого смаку, ще й виходить дуже ароматною.

Інгредієнти

Яйця курячі – 3 штуки, масло вершкове – 50 грамів, вершки 10% – 50 грамів, борошно – 200 грамів, яблука – 2 штуки, цукор – 200 грамів для тіста і 2 столові ложки для збитих білків, лимонна цедра .

Як готувати?

  • Акуратно відокремте білки від жовтків.
  • Жовтки розітріть із цукром або збийте міксером.
  • Продовжуючи збивати, невеликими порціями введіть розтоплене вершкове масло, вершки, ванільний цукор та лимонну цедру, додайте борошно.
  • Тісто має вийти трохи густішим, ніж на млинці.

Вимийте яблука, очистіть, наріжте кубиками і обсмажте у вершковому маслі, щоб вони стали м’якими. Посипте цукровою пудрою і перемішайте.

  • Збийте білки з цукром у круту піну.
  • Відокремте третину білків і додайте їх у тісто.
  • Форму для випікання невеликого діаметру застеліть пергаментом і випікайте в ній коржики завтовшки як оладки.

На готовий коржик викладіть яблучну начинку і накрийте зверху іншим коржом. Загалом в одному соложенику має бути п’ять коржів.

  • З усіх боків змастіть соложеники збитими білками і відправте у духовку на 5-10 хвилин, щоб білки стали золотистими.

Замість яблук можна використовувати джем або повидло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні