Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно харчуватися з урахуванням групи крові: уточніть свою групу та корисний...

Як правильно харчуватися з урахуванням групи крові: уточніть свою групу та корисний раціон

Этот материал также доступен на русском языке
Дієта за групами крові відома давно і заснована на тому, що кожна група крові унікальна і по-різному реагує на ті чи інші продукти. Використання «шкідливих» продуктів може призвести до проблем зі здоров'ям.

При тому, правильно підібране харчування допоможе скинути зайву вагу і оздоровити організм. Однак для цього дотримуватися дієти доведеться довго і ретельно. Крім того, якщо вам заборонено якісь продукти через хронічне захворювання, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приступати до дієти.

Перша група крові

Особливості:

у людей з цією групою крові зазвичай сильні травна та імунна системи, які важко адаптуються до зміни дієти. Корисними є вітаміни групи В, вітамін К, кальцій, марганець, йод.

Дозволено:

яловичина, баранина, телятина, печінка, серце, морепродукти, лососеві риби, шпинат, інжир, сливи в будь-якому вигляді, цільнозерновий хліб. Також рекомендується зелений чай, шипшина, м’ята, липа, сливовий та вишневий соки, шпинат, броколі, редис, морська капуста, зелень.

Небажано:

свинина, гусятина, молочні продукти, вівсянка, пшениця та пшеничний хліб, баклажани, гриби, маслини, маринади, кетчуп, апельсини, суниця, полуниця, ревінь. З напоїв і трав небажаними є кава, чорний чай, міцні напої, алое, звіробій, сенна, ехінацея, апельсиновий та яблучний соки.

Друга група крові

Особливості:

травна система легко адаптується і добре реагує на вегетаріанську їжу. Слабкі сторони – нервова та імунна системи. Корисні вітаміни В, С, Е, а також кальцій, залізо, хром, селен, цинк.

Дозволено:

короп, форель, скумбрія, кольрабі, морква, цибуля, броколі, вишня, ожина, журавлина, нежирні сири, кисломолочні продукти, крупи, бобові, оливкова олія, соєві продукти, овочі. Також можна пити каву без кофеїну, зелений чай, ромашку, шипшину, червоне вино, різні соки.

Небажано:

ікра, морепродукти, оселедець, камбала, помідори, соуси та спеції, кислі фрукти та ягоди, цитрусові, банани. З напоїв виключити пиво, апельсиновий і томатний соки, чорний чай і всі газовані напої.

Про те, яке харчування корисне людям з третьою та четвертою групами крові, ми розповімо далі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні