П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних, м'яких і ніжних пиріжків ви ще не готували, просто додайте...

Таких смачних, м’яких і ніжних пиріжків ви ще не готували, просто додайте це в тісто

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільш смачні, ніжні та повітряні пиріжки можна отримати завдяки дріжджовому тісту. Але щоб тісто вийшло просто шедевральним, його потрібно замісити за особливим рецептом.

Як приготувати найсмачніше дріжджове та при цьому заварне тісто для смажених пиріжків розповів український ресторатор Євген Клопотенко.

“Готується таке тісто дуже швидко, а пиріжки з нього виходять дуже ніжними, пишними та м’якими. Воно пластичне та приємне в роботі. До того ж, заварне тісто готується без додавання яєць та молока, тому його можна готувати під час посту”, – зазначив Клопотенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки за молдавським рецептом.

Такі пиріжки ресторатор рекомендує смажити на сковороді, тоді вони виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

Для заварної основи

  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 4 ст. л. (100 г) борошна;
  • 300 мл води.

 

Для дріжджового тіста

  • 5 г сухих дріжджів або 20 г живих;
  • 100 мл води;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л. цукру.

Приготування:

  1. Закип’ятити воду. У великій ємності змішати борошно, цукор, сіль, олію. Залити окропом та замісити тісто ложкою. Нехай тісто охолоне хоч би до 40 градусів.
  2. Підігріти 100 мл води до 36 °C. Сюди додати дріжджі, цукор, борошно та замісити тісто.
  3. Після цього з’єднати заварне та дріжджове тісто.
  4. Залишити в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.

Таке тісто підійде для пиріжків з картоплею, яйцем та зеленню, сиром, м’ясом.

Нове на сайті