П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі пиріжки тануть у роті: хрустке тісто та багато соковитої начинки –...

Ці пиріжки тануть у роті: хрустке тісто та багато соковитої начинки – старовинний молдавський рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вас вдома є квашена капуста, пропонуємо приготувати справжні молдавські пиріжки. Тісто замішується з трьох інгредієнтів - воно виходить хрустким та листковим. А начинка з капусти робить їх особливо смачними.

Пиріжки у вигляді трубочок із капустою — національна страва молдавської кухні. Вони дуже прості у приготуванні, на смак нагадують листкові пиріжки.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто на пиріжки на кефірі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • олія — 0,5 склянки,
  • вода – 0,5 склянки,
  • борошно – 2 склянки,
  • сіль – кілька щіпок

Для начинки:

  • квашена капуста – 2 склянки,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт..,
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. У просіяному борошні зробити лунку по центру. Влити олію, воду, додати сіль. Замісити тісто. Зібрати в комок, накрити плівкою та залишити на 20 хвилин.
  2. Порізати цибулю півкільцями, моркву натерти. Обсмажити на олії, додати капусту і смажити до м’якості.
  3. Тісто поділити на 16 частин. Кожну розкачати дуже тонко, надаючи форму прямокутника. Покласти капусту, загорнути краї та згорнути рулетом.
  4. Викласти на пергамент, олією пергамент змащувати не потрібно.
  5. Розігріти духовку до 200 градусів. Змастити пиріжки яєчним жовтком. Випікати 20 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні