Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачПравильна дезінфекція інструментів для гарантованої гігієни та здоров'я

Правильна дезінфекція інструментів для гарантованої гігієни та здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Насамперед це стосується працівників медичної галузі та сфери краси (косметологів, майстрів манікюру та педикюру, перукарів). Їм дуже важливо ретельно дотримуватися всіх правил санітарної обробки. І для цього варто використати спеціальні дезінфектори.

У багатьох сферах діяльності грамотна дезінфекція інструментів є запорукою безпеки працівників та клієнтів.

Роль дезінфекції інструментів у забезпеченні безпеки

Дезінфекція інструментів – це неймовірно важливий аспект забезпечення безпеки у різних видах діяльності, пов’язаних із високим ризиком перенесення інфекцій. У медичних закладах та салонах краси інструментарій може контактувати зі шкірою пацієнтів та їх біологічними рідинами. Відповідно, на ньому можуть залишатися потенційно небезпечні мікроорганізми – віруси, бактерії та грибки (або їх суперечки). Якщо інструмент не оброблятиметься, інфекція може переноситися до майстра або лікаря, а також від пацієнта до пацієнта або від клієнта до клієнта.

Таким чином, можуть передаватися різні хвороби, у тому числі:

  • інфекції, які несуть серйозну загрозу життю та здоров’ю — ВІЛ, гепатит;
  • дерматологічні захворювання – герпес, мікроспорія та інші види грибка;
  • паразитарні інфекції — демодекоз, воші та ін.

Тому відповідно до законодавчих норм як медичні інструменти, і інструменти перукаря чи косметолога підлягають обов’язковій дезінфекції (а деякі з них ще й обов’язкової стерилізації).

Які засоби варто використовувати для дезінфекції інструментів?

На українському ринку є широкий асортимент дезінфектантів для обробки інструментів. Але при виборі оптимальних засобів слід враховувати:

  • тип інструментів (деякі з них бояться корозії, інші виготовлені з вразливого пластику тощо);
  • простість застосування;
  • економічність витрат;
  • наявність сертифікату якості.

Для дезінфекції, дезінфекції високого рівня та стерилізації можна вибрати Вернедор. Це концентрований засіб, дія якого безпосередньо залежить від рівня розведення при приготуванні робочого розчину. Для екстреної обробки гребінців та виробів медичного призначення відмінно підходять кошти на спиртовій основі Манорм Експерт або Медіоцид, а для достерилізаційної обробки медичних, манікюрних та перукарських інструментів – дезінфектор Леавен.

Усі перелічені кошти відповідають актуальним стандартам якості та успішно справляються з поставленими завданнями. Вони можуть використовуватись у різних установах та забезпечувати високий рівень безпеки для співробітників та клієнтів.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні