Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСвято чи будні: як українські пенсіонери зустрічатимуть Новий рік – відеоопитування

Свято чи будні: як українські пенсіонери зустрічатимуть Новий рік – відеоопитування

Этот материал также доступен на русском языке
2023 рік видався нелегким для всіх українців, а в суспільстві активно сперечаються, чи варто взагалі гуляти в новорічну ніч, коли наші захисники мерзнуть в окопах. Журналісти нашого видання запитали пенсіонерів, чи є в них святковий настрій і чи відзначатимуть вони Новий рік.

Ольга: “Звичайно, треба святкувати Новий рік! Так буде краще для всіх нас – усі чекають на це свято. Я відзначатиму у родинному колі, з батьками. Новорічний стіл цього року у нас обов’язково буде накритий”.

Елла: “У мене немає настрою святкувати: війна, сім’ю розкидало світом. Сумую за рідними й не знаю, чи побачимось… Після всього, що нам зробили наші “брати старші”, не до свята, розумієте? Так, вийду надвір подихати, понудьгувати, згадати, як було чудово до війни, як ми не цінували все це та вважали, що ми погано живемо. На Новий рік буду вдома сама, чоловік давно помер… Але дітям я обов’язково зателефоную! Щоправда, вони в Америці, у нас час не збігається… Тож 1 січня буде для мене звичайним днем. Як ось англійці? Вони ж святкують. Я сама вчителька англійської мови, я знаю їхні звичаї. Для них свято – Різдво, а не Новий рік. Головне, щоб швидше настав мир, і щоб наша країна рухалася вперед”.

Тамара: “Мені 86 років, і я обов’язково святкуватиму! “Все буде добре, все буде добре, я це знаю-знаю!”. Тож Новий рік – зустрічаю! Він приносить новації, зміни на краще. Хоч би які часи, його завжди хочеться відзначати. Це таке чудове свято! Чудове своїми прикрасами, вітаннями. Хіба Новий рік може бути поганим? Я одеситам і всім людям бажаю щастя, добробуту та миру!”

По-новому чи по-старому: якого числа пенсіонери відзначатимуть Різдво – відеоопитування

Віктор: “Я скажу чесно, у мене у квартирі ремонт іде, тож новорічний настрій у мене ніякий. Але відзначатиму свято, звісно, – з сім’єю: до мене приїдуть син, донька, онука. Новий рік – це все-таки подія, хоч би які були часи. Прикро, звичайно, що ці ось “путінці” нас тиснуть, але ми сподіватимемося на краще – переможемо! Мені вже 75 років, і я сподіваюся, що проживу ще років 5-10 у нашому улюбленому місті! З Новим роком усіх, хлопці! Щоб ми жили щасливо і до сторіччя!

Ольга: “Є у мене новорічний настрій і святкуватимемо обов’язково – з сім’єю: з чоловіком, з донькою. Я вважаю, що треба святкувати, навіть попри війну. Ми вже літні люди, останні років 10-15 взагалі не галасливо відзначаємо Новий рік. За молодістю, звісно, всяке бувало, але тоді й війни не було. Та й накрити новорічний стіл можна на будь-яку суму, посидіти, поспілкуватися. Ми працювали свого часу по-білому, тож пенсія у нас хороша, на новорічний стіл вистачає”.

Олег: “Ми вчора ялинку поставили. Щоправда, вона у нас штучна, не справжня, проте з іграшками. Потрібно, щоб було свято! Звичайно, погано, що зараз війна та наші хлопці на фронті. Краще, щоб був мир. Але зовсім сидіти, зачинившись, і нічого не робити, також не треба. Тож усіх вітаю з Новим роком та бажаю здоров’я та якнайшвидшого миру!”

Володимир: “Завжди святкував і зараз святкуватиму Новий рік, а що таке? Війна ж ще нескоро закінчиться, так і що, опустити руки? Ні, треба святкувати! Життя триває, діти народжуються, сонечко світить, в Одесі тепло й файно. Я святкуватиму разом із батьком. Може, до центра поїду, може ні, поки що не вирішив, як все буде на Новий рік. Я щиро вітаю всіх та бажаю, щоб ми розбили цю московську … і були щасливі й діти наші були здорові та веселі. Всім добра!”

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні