П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧистимо духовку без шкідливих хімікатів – ефективний лайфхак з усього одним інгредієнтом

Чистимо духовку без шкідливих хімікатів – ефективний лайфхак з усього одним інгредієнтом

Этот материал также доступен на русском языке
Духовка – один із найскладніших у догляді приладів. Засохлі забруднення важко видалити, а жирні плями вимагають сильних засобів для чищення. Тому більшість засобів для чищення духовок сповнені хімікатів.

Як очистити брудну духовку за допомогою лимона

Ні для кого не секрет, що лимони відмінно видаляють забруднення. Річ у тім, що цитрус містить як лимонну, так і аскорбінову кислоту, які ефективно видаляють плями, вапняний наліт і навіть борються з іржею. Лимони також мають природні антибактеріальні властивості та можуть нейтралізувати запахи.

Раніше ми писали, як правильно прати та сушити делікатні речі.

Щоб очистити духовку за допомогою лимона, зробіть так:

  1. Розігрійте духовку приблизно до 200°C. Суть методу полягає в тому, що гаряча вода і лимон створюють пар і розм’якшують брудні плями всередині духовки.
  2. Наріжте лимон товстими скибочками або на четвертинки. Не ріжте лимони занадто дрібно, вони не повинні розвалитися на дрібні шматочки під час термообробки.
  3. Покладіть у деко або відповідну для цього форму для випічки лимони та налийте туди воду. Вичавіть скибочки лимона, щоб лимонний сік змішався з водою.
  4. Прогрійте лимонну воду в духовці протягом 20 хвилин за температури 200°С.
  5. Вимкніть духовку і дайте воді охолонути протягом 10-20 хвилин. Після охолодження занурте ганчірку з мікрофібри в лимонну воду й очистіть поверхню.

Якщо ваша духовка сильно забруднена, повторіть процедуру, але збільште час термообробки та охолодження, щоб створити ще більше пари. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)

Нове на сайті