Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУряд визначив тариф на електроенергію – скільки українці платитимуть із січня

Уряд визначив тариф на електроенергію – скільки українці платитимуть із січня

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет міністрів встановив ціну на електрику та відзвітував про те, як українська система енергетики долає зиму.

Уряд ухвалив рішення про продовження дії пільгової програми з оптового продажу електроенергії (ПСО) до кінця квітня наступного року. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше ми писали, що за обслуговування внутрішньобудинкових труб доведеться платити вже з січня.

“Ми стримали обіцянку і зберігаємо ціну на електрику для побутових користувачів на рівні 2,64 грн за кВт⋅год”, – наголосив глава уряду.

За його словами, це допоможе уникнути додаткового навантаження на сімейні бюджети в холодну пору року. Українська система енергетики успішно долає початок зими. Найближчими днями очікується зниження пікового споживання електроенергії.

В Україні достатньо енергії для освітлення та опалення будинків, а також для безперебійної роботи підприємств, зазначив Шмигаль.

Глава уряду також повідомив, що за останній тиждень наша країна двічі допомагала Польщі в аварійних ситуаціях, надаючи додаткові обсяги електроенергії. Він висловив сподівання на подібну підтримку з боку партнерів по ENTSO-E, якщо виникне така необхідність.

Крім того, на засіданні 27 грудня уряд ухвалив рішення про залучення додаткових коштів для потреб енергетики. Зміни в угоді між Україною та Європейським інвестиційним банком дадуть змогу НЕК “Укренерго” отримати понад 3 млн євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.

Вікові надбавки до пенсії: чому багато пенсіонерів їх ніяк не відчули

Багато пенсіонерів не отримають підвищення виплат із початку 2024 року – у чому причина

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні