Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНоворічний святковий стіл: що за гуляння без солодкого - десерт з рису

Новорічний святковий стіл: що за гуляння без солодкого – десерт з рису

Этот материал также доступен на русском языке
Зустрічаємо Новий рік. Це буде рік Зеленого Дерев'яного Дракона. Кажуть, якщо правильно зустріти символ нового року, він принесе до родини успіх, щастя та благополуччя. Якою стравою почастувати гостей?

Десерт з рису

Оскільки Дракон родом із тих місць, де люблять рис, то і без страви з цього продукту важко уявити свято.

Інгредієнти

Пшеничне борошно – 300-350 грамів, молоко – 750 мілілітрів, рис – 300 грамів, сіль – 1 чайна ложка, апельсинова цедра – 1 чайна ложка, цукор – 3 столові ложки, дріжджі – 15 грамів, мед – 4 столові ложки і олія – за смаком.

Приготування

  • Молоко закип’ятити і додати сіль, засипати рис і варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Варити, доти вся рідина не вбереться.
  • Додати у каструлю апельсинову цедру, добре перемішати і залишити остигати.
  • Розчинити в теплому молоці дріжджі.
  • У стиглий рис додати борошно з дріжджами і добре перемішати. Залишити тісто настоюватися 2 години, накривши харчовою плівкою.
  • Розділити тісто на 15 шматочків і сформувати ковбаски.
  • У сковороді розігріти олію і обсмажити рисові палички з двох боків до золотистого кольору.

Подати десерт, поливаючи медом і присипавши цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні