Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому сирники виходять "гумовими": яких помилок припускаються господині

Чому сирники виходять “гумовими”: яких помилок припускаються господині

Этот материал также доступен на русском языке
Ідеальні сирники повинні просто танути у роті, бути ніжними, із приємною консистенцією. Але такою стравою можуть похвалитися не всі господині. Часто сирники виходять гумовими та забитими. Яких помилок не можна допускати?

Перша причина – це мука, а точніше її кількість. Борошно в сирники вводиться для того, щоб усунути зайву вологу і якщо ви переборщите з борошном, то вони вийдуть забитими і гумовими.

Також перед додаванням борошна в сирну масу, його потрібно ретельно просіяти, щоб воно наситилося киснем. Намагайтеся вибирати борошно вищого ґатунку, чим гірша якість борошна, тим непривабливішими будуть сирники.

Друга причина – це сир. Все взаємопов’язане, якщо сир вологий, то доведеться більше додавати муки і, відповідно, сирники не будуть повітряними. Тому краще купуйте сир без надлишку вологи. В ідеалі – він повинен бути трохи сухуватий.

Ну, і звичайно, пишноту сирникам дає сода або розпушувач. Хоча навіть без цих інгредієнтів за правильної кількості борошна та потрібної консистенції сиру, сирники вийдуть ідеальними.

Так, на 400 г 9% сиру знадобиться всього 3 столові ложки борошна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні