Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо буде з організмом, якщо щодня з'їдати по одному яблуку?

Що буде з організмом, якщо щодня з’їдати по одному яблуку?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що корисними для нашого організму можуть бути тільки заморські фрукти та овочі або вітаміни, куплені в аптеках. Але є традиційні та доступні продукти, які приносять користь нашому здоров'ю.

До цих звичайних продуктів належать яблука. Що ж буде з нашим організмом, якщо вживати ці фрукти щодня?

Згідно з результатами вчених, людині достатньо з’їдати в день кілька ароматних плодів, щоб знизити ризик серцевих захворювань, інсульту та крововиливу в мозок. Вся справа в тому, що рослинні волокна, що містяться в продукті, знижують рівень холестерину в крові, а це позначається на стабілізації артеріального тиску.

Також яблука корисні для тих, хто бажає позбутися зайвих кілограмів. Клітковина, яка міститься в яблуках, сприяє насиченню організму, пригнічуючи почуття голоду.

У яблуках є антиоксиданти, які сприяють зміцненню кісток скелета, знижують ризик захворювання на бронхіальну астму та рак. Також відзначається протизапальний ефект.

Радять медики вживати яблука і для профілактики хвороби Альцгеймера та старечої втрати пам’яті.

Велика кількість корисних речовин знаходиться в шкірці яблука, але якщо фрукти у вас покупні і ви не впевнені в тому, що їх вирощували екологічно чистими без застосування важких хімпрепаратів, то краще шкірку зчищати, інакше шкоди для здоров’я буде більше, ніж користі.

Якщо ж яблука ви виростили у себе в саду та хімією їх не обробляли, то вживати їх можна разом із шкіркою.

Звичайно, як і будь-який продукт, яблука мають свої протипоказання, особливо це важливо врахувати людям зі шлунково-кишковими проблемами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти яблука.

Нове на сайті