Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали продукти, які мають бути в раціоні після 50 років, щоб...

Медики назвали продукти, які мають бути в раціоні після 50 років, щоб уберегтися від інфаркту

Этот материал также доступен на русском языке
Поява тромбів – це пряма дорога до інсультів та інфарктів, тому важливо складати свій раціон правильно. Особливо це стосується людей старше 50 років, у яких найчастіше спостерігається тромбоутворення.

Звісно, крім шкідливої їжі утворенню тромбів сприяють малорухливий спосіб життя, шкідливі звички.

Раніше ми розповідали, які продукти провокують появу тромбів.

Серед корисних продуктів, які мають бути у раціоні для запобігання тромбам – звичайний лимон. Кислота, яка міститься в лимонному соку, здатна буквально розчиняти тромби в організмі. Лікарі рекомендуєють їсти по одному лимону раз на тиждень. Не в чаї, а у сирому вигляді і без цукру.

Також зберегти молодість судин допомагають буряки. У зимовий період цей овоч досить популярний, але влітку про нього забувають. Експерти порадили влітку включати свіжі буряки до складу смузі і випивати такий напій хоча б раз на день, можна навіть у другій половині дня, оскільки овочеві коктейлі низькокалорійні.

Потрапив до списку корисних для судин продуктів і часник. Часник не тільки корисний для захисту від вірусів, він також оберігає кровоносні судини. Крім того, часник корисний для запобігання атеросклерозу.

Не варто забувати про зелень. Петрушка, кріп, зелена цибуля, шпинат та інші необхідні в раціоні як повітря. До складу зелені входить дуже багато вітамінів та мінералів, які підтримують високу працездатність імунітету. А імунітет у свою чергу захищає судини та допомагає боротися з тромбами.

Джерело: Сторінка

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні