Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Этот материал также доступен на русском языке
Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити перерахунок тим, хто з 1 березня недоотримав індексацію. Є погані новини і є хороші.

У новому відео на Youtube-каналі “На пенсії” експерт нашого видання, журналіст Сергій Коробкін відповідає на такі запитання: 

Як змусити Пенсійний фонд збільшити пенсію?

Що робити, якщо вам не нарахували індексаційну надбавку?

Чи всі пенсіонери мають отримати більшу пенсію з 1 березня?

Як пенсіонер збільшив свою пенсію

Черговий лист із цього приводу надійшов до редакції газети “На Пенсії” від пенсіонера, на ім’я Олександр. Він повідомив, що з 1 березня його пенсія не зросла ні на копійку. За його словами, пенсію призначили за віком у грудні 2020 року, перші три роки її не індексували на оголошені відсотки, а тільки додавали по 100-135 гривень. 

Олександр сподівався, що цього року нарешті проведуть повноцінну індексацію, але пенсія не змінилася. Тоді він написав листа до Пенсійного фонду, і йому повідомили, що з 1 березня все-таки додали 100 грн. Експерт Сергій Коробкін вивчив інформацію, прикладену до листа. Там був протокол розрахунку пенсії та висновок про те, що основний розмір пенсії Олександра в березні проіндексували та збільшили, але на таку саму суму зменшили індексаційні надбавки, встановлені в попередні роки, – 100 і 135 грн відповідно.

Таким чином загальний розмір пенсії залишився без змін.

Подібні випадки ми вже розглядали, але в цій історії з’явився новий поворот.

Індексація пенсій 2024 – як помилився ПФУ

В уряді обіцяли, що з 1 березня всі пенсії проіндексують, не менше, ніж на 100 гривень. Однак багато людей, які вийшли на пенсію саме 2020 року, за фактом залишилися без підвищень. Сталося це через особливості розрахунку.

На думку експерта, у своїй відповіді пенсіонеру Пенсійний фонд завуальовано визнає помилку і несправедливість, яка сталася. Представники ПФУ зазначили, що переглянуть пенсію Олександра і з 1 березня знову збільшать її на 100 грн.

Важливо, що лист від Олександра ми отримали у квітні, пізніше він підтвердив нашій редакції, що дані про підвищення пенсії на 100 грн з 1 березня в електронному кабінеті вже оновилися.

Про аналогічні випадки нам повідомили й інші пенсіонери. Аналіз цих випадків проводить у новому відео на Youtube-каналі “На пенсії” експерт нашого видання, журналіст Сергій Коробкін.

Вас також можуть зацікавити новини:

Про що замовчує уряд: що зміниться для українських пенсіонерів у травні (відео)

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні