Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіколи не засипайте цей порошок у пральну машину – дуже пошкодуєте

Ніколи не засипайте цей порошок у пральну машину – дуже пошкодуєте

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити поломку машини. Який порошок не можна використовувати під час прання в автоматі?

Деякі господині вважають, що одяг в режимі ручного прання можна прати порошком з аналогічною позначкою. Але майстри з ремонту пральних машин застерігають: ніколи, ні за яких умов, не використовуйте для пральних машин-автомат порошок для ручного прання. Виняток становлять універсальні засоби, на маркуванні яких вказано: для ручного прання та прання в автоматичних пральних машинах.

Раніше ми розповідали, як правильно прати речі капсулами.

У чому різниця?

По-перше, порошок для ручного прання містить речовини, які провокують утворення великої кількості піни. Це допомагає відпирати бруд, докладаючи менше зусиль. Але потрапляючи в барабан машини-автомат такий засіб почне інтенсивно пінитися. Мільйони маленьких мильних бульбашок вийдуть за межі барабану і можуть пошкодити деталі пральної машини, особливо її електронну складову.

По-друге, випрані в машині-автомат порошком для ручного прання речі не будуть до кінця виполоскані. Адже програми автоматичного приладу не розраховані на тривале полоскання з великою кількістю води. Тому, якщо на цьому моменті ви помітили, що перете невідповідним засобом, обов’язково увімкніть додаткове полоскання. Таким чином додатково промиєте шланги, в яких залишилася надмірна піна.

По-третє, пральний порошок для ручного прання часто в своєму складі має речовини, які покликані вберегти руки від пливу шкідливого впливу миючого засобу. Водночас ці складники чинять негативний вплив на барабан пральної машини-автомат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні