Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі - ось як...

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні та високі оладки. Досвідчені господині розкрили один важливий секрет.

Як виявилося, вся річ у замішуванні тіста. Часто через те, що борошно різне тісто може вийти не тої консистенції і в результаті оладки вийдуть низькими або забитими.

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки без борошна.

Досвідчені господині відзначають, що тісто має бути такої густоти, щоб не розтікалося по тарілці та густіше, ніж на млинці.

Тісто не повинно стікати з ложки і при жарінні зберігати форму.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 2 ст. ложки;
  • Сіль – 1/3 ч. ложки;
  • Кефір – 1 склянка (250 мл.);
  • Борошно – 1 склянка (250 мл);
  • Розпушувач – 1 ч. ложки (без гірки);

 

  • Сода – 1/2 ч. ложки;
  • Олія рослинна – 3-5 ст. ложки (для смаження).

 

Приготування:

  1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. У велику миску потрібно влити кефір, додати соду і розмішати, щоб пішла реакція, додати яйце, цукор, сіль і частинами ввести борошно, просіяне разом з розпушувачем. Перемішати і все, тісто більше не чіпати.
  2. Відставити його на 15-30 хвилин і через цей час приступати до смаження.
  3. Акуратно ложкою викладаємо оладки обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні