Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 28 лютого – День штурманської служби авіації Збройних...

Цей день в історії: 28 лютого – День штурманської служби авіації Збройних сил України

Этот материал также доступен на русском языке
28 лютого – 59-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 306 днів. У цей день відзначають Міжнародний день хворих на рідкісні захворювання, День оверклокера, Міжнародний день травми від навантажень, що повторюються. В Україні – День штурманської служби авіації ЗСУ.

В останній день зими, 28 лютого, в Україні відзначають День штурманської служби авіації Збройних Сил України. Цій службі належить чільне місце у вирішенні завдань бойового застосування військової авіації. Штурман також повинен вміти точно розраховувати бойове навантаження літака, витрату палива, оптимальний та безпечний маршрут, точку виходу та порядок наведення на ціль, схему завдання удару, подолання протиповітряної оборони противника, коридор повернення на базу та безліч інших нюансів. Нині ці люди – на вагу золота.

Що сталося в Україні та світі 28 лютого

У 1854 році було засновано Республіканську партію США.

У 1855 році Панамською залізницею від Атлантичного до Тихого океану пройшов перший локомотив.

1935 року американський хімік Уоллес Каротерс вперше синтезував нейлон. Роботи щодо подальшої розробки волокна тривали. Але 29 квітня 1937 року після тривалої депресії, як було заявлено офіційно, вчений наклав на себе руки, викинувшись з вікна своєї лабораторії. Він так і не побачив тріумфальної ходи свого дітища світом. 27 жовтня 1938 року керівники фірми «Дюпон де Немур» оголосили про винахід нейлону. А 1939 року нейлон надійшов у продаж в одному з універмагів Вілмінгтона в США. Це були перші у світі нейлонові панчохи, які стали сенсацією. Через півроку в Нью-Йорку за один тільки день розпродажу було продано 5 мільйонів пар панчох.

У 1951 році Лайнус Полінг – американський хімік, кристалограф, лауреат двох Нобелівських премій – з хімії та премії миру, член Національної академії наук США, іноземний член Лондонського королівського товариства – і Роберт Корі – німецький біохімік, лауреат Нобелівської премії з хімії вторинної структури білків.

У 1956 році в США було запатентовано мережевий кабель для комп’ютерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні