П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк змінити спосіб виплати пенсії на окупованих територіях – інструкція

Як змінити спосіб виплати пенсії на окупованих територіях – інструкція

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді України розповіли про те, як можна оформити пенсію, перебуваючи у містах та селах під російською окупацією.

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду в Facebook, пише Апостроф.

Українка звернулася до Пенсійного фонду з питанням щодо виплат пенсій матері, яка залишилася у Маріуполі – до окупації вона отримувала пенсію через “Укрпошту”. На початку березня вона не змогла отримати виплати через бої, а наприкінці місяця в особистому кабінеті ПФУ було подано нею клопотання на зарахування пенсії вже на картку одного з українських банків.

“Як дізнатися, коли саме невиплачені гроші за березень, квітень та травень надійдуть на карту? На гарячу лінію неможливо додзвонитися”, – заявила жінка.

У ПФУ порадили їй подати заяву в електронній формі через вебпортал електронних послуг. У розділі “Про пенсійне забезпечення” потрібно перейти до підрозділу “Внесення змін до пенсійної справи”, де необхідно вибрати вкладку “Заява на зміну способу виплати пенсії”. Далі слід заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи – під час переходу на банк.

Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис) та надіслати до Пенсійного фонду.

Результати обробки обігу (зміни способу виплати) буде відображено в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці “Мої повідомлення”. Також можна звернутись на номери “гарячої лінії”: 0-800-503-753, 044-281-08-70, 044-281-08-71.

Крім того, можна ознайомитися з переліком сервісних центрів головних управлінь Пенсійного фонду України, куди можна звернутися за вирішенням будь-якого питання – інформація доступна за посиланням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні