Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 30 червня – Міжнародний день боротьби зі сколіозом

Цей день в історії: 30 червня – Міжнародний день боротьби зі сколіозом

Этот материал также доступен на русском языке
30 червня - відзначають Міжнародний день астероїда, Міжнародний день парламентаризму, Міжнародний день боротьби зі сколіозом, День соціальних мереж.

Міжнародний день боротьби зі сколіозом

Сколіоз – викривлення хребта – справжній бич сучасної цивілізації. Його можна діагностувати вже в дитинстві: зараз сколіоз знаходять у 80% школярів та дошкільнят. Чим раніше діагностувати, тим простіше виправити.

Основними симптомами сколіозу є нерівно розташовані плечі, спотворення малюнка на одязі (горизонтальні смуги здаються діагональними) та лопатки, що виступають. Це захворювання зазвичай супроводжують болі в спині, болі в ногах, спазми м’язів, а також утруднення дихання і проблеми з травленням.

Найважчим формам сколіозу у дорослих допомогти зможе лише лікар. Випадки легкого викривлення лікарі часто вважають, що не вимагають лікування, але вони також відбиваються на якості життя: погана постава сприяє появі болю в спині і псує навіть гарну фігуру.

Міжнародний день астероїда

Свято щорічно відзначається 30 червня, починаючи з 2017 року. Воно було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН задля привернення уваги широких верств населення до небезпеки падіння астероїда Землю.

За статистикою, Земля страждає від впливу космічних об’єктів, розміром з футбольне поле, приблизно раз на 2 тисячі років. Приблизно один раз на рік в атмосферу Землі потрапляє метеорит розміром з автомобіль (це крихітний шматок астероїда). В результаті його падіння зазвичай виходить гарна вогненна куля і такий метеороїд зазвичай згоряє до того, як досягти поверхні Землі.

Всесвітній день соціальних мереж

Перший інтернет-сайт, який пропонував можливості роботи із соціальними мережами, створили у 1995 році. Ним став classmates.com. За ним 1997 року з’явився SixDegrees.com.

Зараз існує понад 200 сайтів із можливостями організації соціальних мереж. Популярність цих сайтів постійно зростала, і в 2005 було більше переглядів сторінок сайту MySpace, ніж сайту Google. У 2004 році була створена найбільша на сьогоднішній день соціальна мережа у світі – Facebook.

Три мільярди людей у всьому світі, тобто близько 40% населення, користуються соціальними мережами в Інтернеті. У середньому люди витрачають на них дві години щодня.

Що сталося в Україні та світі 30 червня?

  • 1520 – іспанські конкістадори стратили імператора ацтеків Монтесуму II.
  • 1876 – князівство Сербія і князівство Чорногорія оголосили війну Османської імперії.
  • 1894 – відкритий знаменитий лондонський міст – Тауер-Брідж.
  • 1910 – закінчено укладання телефонного кабелю між Європою та Південною Америкою.
  • 1934 – “ніч довгих ножів” – лідер націонал-соціалістів Адольф Гітлер знищив небажаних друзів та ненависних ворогів-соратників (Рема, фон Шлейхер, Штрассера та ін.).
  • 1941 – Українські Національні збори у Львові проголосили Акт відновлення Української Держави та створили Українське Державне Правління під керівництвом Ярослава Стецька
  • 1947 – у Мюнхені відновило роботу Наукове товариство імені Тараса Шевченка, перенесене зі Львова.
  • 1991 – у Сімферополі закінчилася перша сесія Курултаю кримських татар, на якій був сформований Національний меджліс на чолі з Мустафою Джемільовим.
  • 1992 – ухвалено закон про поділ повноважень між державними органами України та Автономною Республікою Крим.
  • 2013 – розпочався антиміліцейський протест у селищі Врадіївка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які важливі події сталися 28 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні